☆ Trash Chique ☆ Vette auto's ☆ Sloopwerkzaamheden ☆ Achterklap ☆ Trashchique ☆

Een goed gesprek

Chansons. Wie is er niet groot mee geworden? De zingende landsknechten uit mijn jeugd, al van voor dag en dauw druk bezig met de oogst binnen halen. Het vrolijke gekletter van potten en pannen dat door het open keukenraam dwarrelt op de maat van het populaire deuntje dat de meid vorige week op de kermis heeft gekocht. Ach, het leven kan zo genoeglijk zijn. Ook al kan de meid eigenlijk niet zingen.

Ik rek me nog eens behaaglijk uit, bel de huisneger om de kussens op de chaise longue te verschikken en pak de telefoon. Zou die aardige Jem thuis zijn of is ze al meegesleurd door de draaikolk van roem die het winnen van het Nationale Songfestival (eerder deze week) veroorzaakt? Prettige sfeer trouwens, op dat feestje na afloop. Goed, Theodor Holman zat natuurlijk weer binnen de kortste keren starnakel dronken in een hoekje te snikken om zijn dode vriend, maar daar trekt inmiddels niemand zich meer iets van aan. En die striptease van Gerard Joling heb ik nu zo onderhand ook wel weer gezien, maar wat geeft het. Wat een snoezig meisje is het toch zeg, die Jem.

Absoluut niet dom ook, trouwens, ondanks haar blonde haar. Mooie benen ook. En dan dat gebit! Een mens zou voor minder een moord plegen, geloof me. Ik heb dat al meerdere malen gedaan. Wat zeg ik: ook die avond stond ik op het punt om de zelfbenoemd leidster van het ensemble de nek om te draaien. Wat een bezitterige heks is dat, zeg. Zo erg is het toch niet dat Jem me druifjes voert? Of dat ze kirrend van pret aan mijn neusharen kriebelt? En laat me verdorie toch gewoon champagne drinken uit een navel, als ik daar zin in heb!

Enfin.

Het leek me aardig om dit weekeinde eens wat bij te praten met Jem. Misschien een ritje op de motorfiets maken over het landgoed, als het weer het toelaat. Sinds mijn echtgenoot vlak na de oorlog een pakje sigaretten ging halen en nooit meer terug kwam, is dat er eigenlijk niet meer van gekomen. Maar al wat ik te horen krijg als ik bel, is een vreemd brabbeltaaltje op een antwoordapparaat. Verdorie nog aan toe. Het is om den drommel zo makkelijk nog niet, hoor, als vrouw alleen.

Ik moest de meid maar eens gaan afranselen. Dat lucht op. Het kreng kan trouwens echt niet zingen. Ga ik daarna wel zwaar drinken en hard op trommels slaan tot in de vroege ochtend. En naakt dansen in de fontein.

Françine de Brancheville geb. Halbersma ☆ 17-03-2006 ☆ 16:50 ☆

Kitty Lick

Meid, I know! Wat is er nou zo erg aan het gezellig flirten met bijvoorbeeld de toiletjuf? I mean, really…

17:08 ☆ 17-03-2006

Tanker P. Fotzenbueller

Zeg Frans, hoe is het nou met je huisneger? Vorige week, toen ik in je orangerie een pak wit met hem zat weg te nakken begon-ie een beetje te schuimen en uit te weiden over allerlei Ashantidingen. Kneiter. Vervolgens spurtte hij dwars door de tuin naar de buxus en nam een diepe duik. Daarna niks meer van hem vernomen. Maar hij leeft nog begrijp ik.

20:16 ☆ 17-03-2006

Françine de Brancheville geb. Halbersma

Ah, dus u had daar de hand in? Ik had het kunnen weten. De door u vernielde neger bleek helaas total loss, dus die is afgevoerd naar de destructor. Maar gelukkig hadden we nog een verse op voorraad.

Wel heb ik voor de zekerheid een nieuw slot op de orangerie laten zetten. Want pakjes wit nakken is nog tot daar aan toe maar dat er dingen vernield worden, dat kunnen we niet hebben.

22:26 ☆ 17-03-2006

De Redactie

Kijk eens aan. De nieuwe leden voelen zich op hun gemak hier op Trash Chique. Het lijkt verdomme wel een lagere school reünie. Van harte welkom allemaal. Ik neem aan dat jullie de drankkast al hebben gevonden?
Mocht u last hebben van iemand, laat uw secretaresse contact opnemen met De Redactie en wij maken korte metten met het schorriemorrie.

00:17 ☆ 18-03-2006

Françine de Brancheville geb. Halbersma

Hm. Mijn welgemeende excuses, hoor, Redactie. Ik zal er voortaan wel het zwijgen toe doen. Maar hoe moet ik die Tanker P. Fotzenbueller anders bereiken, als ik altijd zijn antwoordapparaat aan de lijn krijg omdat hij zijn rekeningen niet betaalt?

00:42 ☆ 18-03-2006

De Redactie

Ach nee, u hoeft zich niet te deizen. De redactie gilledelatourettet er wel vaker een nodeloze krachtterm uit, zo tegen het einde van de vrijdagmiddagborrel.

09:21 ☆ 18-03-2006

blauw

hallo daar }

03:39 ☆ 11-06-2006

Trash Chique

Trash Chique is een online magazine dat sinds 2003 een trouwe schare lezers een inkijk geeft in de ranzige wereld van de smerig rijken.
We hebben een paar van deze playboys en playgirls bereid gevonden om op (on)regelmatige tijden op het enige echte Trash Chique Weblog te schrijven zodat u, kwijlend, kunt reageren.

Artikelen

Archieven

Grote Dank

Natuurlijk ziet het Trash Chique Weblog er geweldig uit. Ja, die Vasilis van Gemert die kan dat wel, goede websites maken.