☆ Trash Chique ☆ Vette auto's ☆ Sloopwerkzaamheden ☆ Achterklap ☆ Trashchique ☆

Wolkenhandel!

Trash Chique is wederom een nieuwe rijke man op het spoor gekomen. Oordeel zelf over dit verbluffende staaltje van vrij ondernemerschap. De grote vraag in dit verhaal is waar creativiteit stopt en kinderprostitutie begint. Lees hoe een loverboy een respectabel zakenman wordt en andersom. De regels der ethiek zijn rekbaar, een goede naam is te koop en mensenrechten, ach mensenrechten…

Op zoek naar zijn moeder?Je moet het gemerkt hebben. Bij de supermarkt, de platenwinkel en in het park. Het stikt van moeders en vaders achter kinderwagens. Probeer maar eens door een drukke winkelstraat te navigeren. Je wordt minimaal een keer of vier tegen je hielen gereden door zo’n moderne wagen met een baby (of twee) erin. We hebben te maken met een babyboom. Er zijn inmiddels wachtlijsten voor de verloskamers in ziekenhuizen. Om maar niet te spreken van de wachttijden die zijn ontstaan voor plekken om die koters in crèches te krijgen. Trash Chique werd attent gemaakt op een bedrijf dat de klassieke crèche in een modern jasje heeft gestoken.

'Van Leer' betrapt in een hippe club!,,Want het lijkt wel of al die jonge ouders zo min mogelijk voor hun kind willen zorgen’’, stelt de eigenaar van deze kinderopvang vast. Hij wil anoniem blijven, maar we zullen hem de werknaam Van Leer geven. ,, Ze willen werken, sporten, de kroeg in en dan af en toe wat kwaliteitstijd beleven met hun jonge spruit. Op dat gegeven ben ik verder gaan breien. Waarom zouden mensen kinderen moeten baren en door al die rompslomp heen moeten, terwijl ze zich alleen zo nu en dan met hun kinderen willen bezighouden.’’ En zo kwam Van Leer op het idee voor Rent A Kid. De moeder die Trash Chique tipte heeft duidelijk een andere invalshoek. ,,Ik dacht dat ik mijn kind in goede handen achterliet op het kinderdagverblijf. Maar die oplichter verhuurt vervolgens mijn kind aan de eerste de beste voor een paar uur.’’ Dat is de formule die Van Leer inmiddels rijk gemaakt heeft. Hij heeft een goedlopende crèche en verhuurt de kinderen dan aan mensen die even met een kleine het park in willen of hun vruchtbaarheid willen tonen aan vrienden. We vonden een zeer tevreden klant van Rent A Kid, die zijn zegje wel wilde doen.

Ivory op weg naar Rent a KidIvory heeft een druk, onregelmatig leven als DJ. ,,Voor mij is het een uitkomst. Ik kan op de momenten die mij uitkomen met de baby die ik uitkies een paar gelukkige uurtjes doorbrengen. Geen vrouw nodig, geen luiers –zo’n kind kan best een paar uur met dezelfde luier-, niet naar het consultatieburo, geen gebroken nachten. Niks van dat al, alleen de lusten, meer niet.’’ De redactie van Trash Chique kan zich er weinig bij voorstellen. Een kind huren. Zelf wachten we liever tot ze vrouwelijk en boven de zestien zijn, maar het blijkt een gat in de markt. En als je het zo bekijkt; IVF wordt nog maar mondjesmaat door het ziekenfonds vergoed, adoptie wordt zo’n beetje gezien als verkapt kolonialisme en als je toch eigenlijk geen tijd hebt voor de opvoeding is het nog niet zo gek.

Tex, onze advocaatEr kleeft natuurlijk wel een zweem van oplichterij aan deze formule. Vandaar dat we onze huisadvocaat er nog even naar lieten kijken. Tex: ,,Tsja, ik dacht in eerste instantie dat het zo illegaal als wat was. Van Leer heeft het echter volledig juridisch dichtgetimmerd. In de overeenkomst tussen de ouders en de crèche staat niets over beperkingen. De kinderen worden volgens de overeenkomst, en ik citeer ‘buitenactiviteiten en gezonde ontwikkeling’ geboden. Door wie dat gedaan wordt, wordt nergens vermeld. En in het contract dat de huurders van een Kid moeten tekenen is sprake dat ‘het kind in dezelfde staat moet worden afgeleverd als bij in ontvangstname’. Blijft natuurlijk het feit dat de ouders niet op de hoogte zijn van wat er tijdens de dagopvang plaatsvindt. En wie weet wat er met de verhuurde kinderen uitgespookt wordt.’’
Is dat ethisch wel te verkopen? Van Leer: ,,Hee, we leven in een land dat vrijheid van hobby hoog in het vaandel heeft. Zou je al die blije part-time ouders hun plezier willen ontzeggen vanwege hoogstens één of twee incidenten per kalenderjaar? Ik lever prachtig maatwerk en heb nog geen klachten gehad.’’ En inderdaad, Ivory is dolgelukkig met zijn Rent A Kid: ,,Er gaat niets boven lekker door het park sjezen met een kinderwagen na een goeie afterparty. Dan voel ik me compleet. Man van de wereld èn nog vader ook. Dat vinden de vrouwtjes geweldig!’’

Juliëtte van der Heemgaert, gedupeerde moederEén vrouwtje dat het niet zo geweldig vindt is onze tipgeefster Juliëtte van der Heemgaert. ,,Het is een schande. Ik heb zelden zo’n malafide zootje gezien. Die eigenaar wordt gillend rijk over de rug van onschuldige wolken van baby’s en hun bezorgde ouders.’’ Trash Chique stelde haar voor om dan haar kind gewoon naar een andere crèche te brengen en kreeg een verrassend antwoord. ,,Nou, ten eerste is het vreselijk moeilijk om een plek voor mijn dochtertje vinden. Ik heb haar al voor de geboorte in moeten schrijven om hier dagopvang te vinden. En ten tweede, het zou wat mij betreft ook al minder erg zijn als er wat van de opbrengst naar de ouders zou gaan. Dat is toch redelijk, of niet soms?’’ Van Leer is ondertussen bezig om zijn bedrijf verder te ontwikkelen. ,,Ik ben op het ogenblik druk doende om een standaard voorraad kinderen in huis te krijgen. Een paar uit Azië, een stelletje uit het oostblok en een handjevol uit lokale weeshuizen. Er zijn natuurlijk altijd mensen die ook wel eens een lang weekendje met, zeg, twee kindertjes naar Eurodisney willen. Dat doet het heel goed bij vrienden die ook kinderen hebben. Want wie heeft er per slot van rekening tegenwoordig geen vrienden met kinderen?’’
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Mail dan even de redactie van Trash Chique.

Trash Chique

Trash Chique is een online magazine dat sinds 2003 een trouwe schare lezers een inkijk geeft in de ranzige wereld van de smerig rijken.
We hebben een paar van deze playboys en playgirls bereid gevonden om op (on)regelmatige tijden op het enige echte Trash Chique Weblog te schrijven zodat u, kwijlend, kunt reageren.

Artikelen

Archieven

Grote Dank

Natuurlijk ziet het Trash Chique Weblog er geweldig uit. Ja, die Vasilis van Gemert die kan dat wel, goede websites maken.