☆ Trash Chique ☆ Vette auto's ☆ Sloopwerkzaamheden ☆ Achterklap ☆ Trashchique ☆

Zieke Griek verovert fastfoodwereld

Van een gezellige buurtsuper op Kreta naar een Gyros-imperium waarvan de grenzen alleen bij benadering vastgesteld kunnen worden. Het is het werk van één man: Yasos Rampetamperopolos. Een man die ondanks puissante rijkdom en klaterend succes bescheiden lijkt gebleven. Maar Trash Chique zou Trash Chique niet zijn als het niet zou zoeken tot het stront vond. Lees het verhaal van onder De GYBO®!

Yasos in zijn KadetIk sta al drie kwartier te wachten in Thessaloniki op de hoek van Agora en Omega als plots een verschrikt koppel kirrende duiven voor mijn hoofd langs fladdert. Yasos Rampetamperopolos is in aantocht. Hij komt met duizelingwekkende vaart aangescheurd in zijn rammelende witte Opel Kadet. Zwerfhonden, duiven en bejaarden de stuipen op het lijf jagend. Een passende entree voor een machtig man.

Ik besluit ook maar met de deur binnen te vallen en stel mijn eerste vraag op het moment dat Yasos uit zijn auto kruipt.

Kali erexi, mijnheer Rampetamperopolos kent u Monica Lewinski ècht persoonlijk?
- Het is Kali Orexi, en dat betekent iets als smakelijk eten. Ik neem maar aan dat ‘kali erexi’ een woordgrap van u is vanwege mijn intieme vriendschap met Juffrouw Lewinski? Wij hebben inderdaad wel eens samen een Happy Hoppa® genuttigd op traditioneel Griekse wijze, hahahaha

Happy Hoppa®, de naam van dat kindermenu van u, dat betekent in het Grieks toch gewoon ‘goedkoop van bil’? Wat vindt uw moeder daarvan?
- Mijn moeder houdt wel van van bil gaan. Ik kom uit een groot gezin. Mijn moeder speelde overigens ook saxofoon.

Yasos vult zijn tankHet is mij ter ore gekomen, mijnheer Rampetamperopolos, dat u bij het laatste Eurovisie Songfestival een poging heeft gedaan om de Turkse jury om te kopen…
- Dit is achterbakse lasterpraat. De honden wilden niet verder gaan dan 8 punten! Dan houden de onderhandelingen snel op.

Tot slot, kunt u mij misschien uit de doeken doen hoe u eigenhandig zo’n groot imperium opgezet heeft? En dan ben ik in het bijzonder geinteresseerd in dat eerste jaar. Die hektische periode, waarin u ook nog eens door een rampzalig ongeval uw zus verloor.
- Zoals ik al zei, ik kom uit een groot gezin. Een zus meer of minder is dan een overkomelijk probleem. Ik heb het haar nog zo gezegd, dat ze niet op straat moest lopen als ik rondjes door het dorp scheur in mijn Opel Kadett 1.6 Live! Ze wilde niet luisteren. Wel lastig, ik had een belangrijke afspraak tijdens de begrafenis. Het was nog een heel gedoe om die te verzetten. De dorpspriester bleek te vermurwen met een aantal vaten goede olijfolie uit mijn privévoorraad en een prijsgeit. We hebben haar een week in de kar van de ijscoman moeten leggen.
Naast de winkel van mijn vader vestigde zich een pitabakker van buiten het dorp. Je begrijpt dat wij er voor moesten zorgen dat deze schandelijke situatie snel voorbij zou zijn, het dorp keek naar ons alsof we een stel zigeuners waren! Een aantal flinke kogelgaten in de gevel, de auto en in de buurmans oudste zoon zorgden er voor dat wij weer met respect behandeld werden. Ik kon zelfs voor een schappelijk prijsje de hele tent overnemen. En toen ging het snel. Mijn formule van vrolijk verpakte broodjes met Gyros bleek een groot succes.

Waarde lezer, ik geef u Yasos Rampetamperopolos; op het eerste gezicht een heer. De jongen aan wie iedere vader zijn dochter zonder morren zou meegeven. Maar hoe besmeurd, vuil, leeg en verloren zou de arme vader zijn dochter in de ochtendstond weerom zien. Een Griekse wolf in stinkend geitenvel.

Trash Chique

Trash Chique is een online magazine dat sinds 2003 een trouwe schare lezers een inkijk geeft in de ranzige wereld van de smerig rijken.
We hebben een paar van deze playboys en playgirls bereid gevonden om op (on)regelmatige tijden op het enige echte Trash Chique Weblog te schrijven zodat u, kwijlend, kunt reageren.

Artikelen

Archieven

Grote Dank

Natuurlijk ziet het Trash Chique Weblog er geweldig uit. Ja, die Vasilis van Gemert die kan dat wel, goede websites maken.